Guacamole

Guacamole Ivette's life

0

Binnen ons gezin hebben wij al een hele tijd een eigen variant op de guacamole, quakkie/kwakkie/etc. Iedere keer is het weer net iets anders. De ene keer heb je meer trek in knoflook, de andere keer meer in peper, soms wat verse stukjes uit en tomaat. Overeenkomstig blijft de simpele invulling. Geniet ervan!

Hoe weet je of een avocado rijp is? Dat is altijd een spannend dingetje. Eenmaal open, kun je de zwarte bol niet meer sluiten om nog even te laten liggen. Een handig trucje is het stukje waar het steeltje aan zat te verwijderen. Nu kwam ik laatst langs de supertip: krijg je dit stukje er niet af, is de avocado nog onrijp. Krijg je het eraf en het vruchtvlees eronder groen, dan is het rijp. Is het zwart, kun je hem net zo goed gelijk weggooien. De avocado is dan overrijp en bevat heel veel sliertjes en zwartje dingetjes.

Benodigdheden:
– 1 rijpe avocado
– 1 flinke knijp mayonaise (voorkeur zaanse mayonaise)
– 1 flinke knijp ketchup
– voorkeurskruiden: peper, zout, knoflooppoeder/verse knoflook, cayennepeper en gerookte paprikapoeder
– eventueel aan te vullen met gesnipperde ui, tomaat en een paar druppels limoen sapBereiding:
1 maak de avocado fijn, door middel van een vork (er blijven stukjes over) of met een staafmixer (helemaal fijn tot een zalfje)
2 roer de mayonaise en ketchup erdoor
3 voeg de kruiden in gewenste hoeveelheid toe. beter te weinig dan te veel. toevoegen kan altijd.

Guacamole Ivette's life

Smeer het op een geroosterd broodjes, stokbroodje of toastje, eet het met een dorrito chippie, doe het op een Mexicaanse wrap en GENIETEN MAAR!

Liefs van Ivette

0