Uitvaartverzekering voor je kindjes?


0

Wij waren al snel uit over de keuze, wel of geen uitvaartverzekering voor onze kindjes. Maar ik vind het toch interessant om hier nog wat meer over op te zoeken. Om het maar te weten.

Wij waren er al snel over uit dat we onze kindjes ook wilden meeverzekeren. Je gaat natuurlijk uit dat zij jou begraven als je oud en grijs bent. Maar het kan onverhoopt toch anders gaan dan gepland. Zelf hebben wij al een paar jaar een polis lopen. Niels vond het een mooi moment toen hij 35 werd. En ik ben gelijk meegegaan. Dat drukt toch de kosten.

Tranen met tuiten kan ik echt huilen, wanneer ik een emotioneel verhaal leest van een moeder die haar kindje verloren heeft. Het raakt mij recht in mijn hart, zeker nu ik zelf kindjes heb. Een natuurramp waarbij kindjes verloren zijn, of kindjes hun ouders. Ze biggelen dan over mijn wangen.

Zo heb ik al binnen een paar weken na de geboorte contact gezocht met onze uitvaartverzekering. En het was geen probleem om ze aan te melden. Sterker nog, omdat we ze aangemeld hebben voordat ze een half jaar waren, zijn ze nu kosteloos meeverzekerd tot ze 18 jaar oud zijn! Iets om over na te denken, wanneer je twijfelt.Maar hoe zit het dan met ongeboren kindjes? Zij zijn in principe meeverzekerd in de polis van de moeder, vanaf 24 weken zwangerschap. Hoewel ik een verzekering gevonden heb die een grens van 20 weken hanteert. Daarvoor wordt een uitvaart doorgaans niet vergoed. Een zwangerschap hoef je in principe niet te melden, maar navraag doen over hoe of wat bij je eigen verzekeraar kan absoluut geen kwaad. En als een kindje kort na de geboorte overlijd? Meestal vergoed een verzekeraar het ook, maar vraag na tijdens de zwangerschap. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe denk jullie hierover? Wat hebben jullie uiteindelijk besloten? Daar ben ik benieuwd naar.

Liefs van Ivette

0